Ilmatieteen laitos: Ajokeli paikoittain erittäin huono

17.4.2012

Vaikka toukokuu on tuloillaan, niin luminen sää tekee ajokelistä edelleen huonon. Varsinkin kesärenkaisiin siirtyneitä kehotetaan varovaisuuteen liikenteessä. Ilmatieteen laitoksen tiistaiaamuna 17.4. tehdyn ennusteen mukaan tiistaina ajokeli on paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen sekä sohjoisten teiden vuoksi.

Lisäksi päivän mittaan ajokeli huononee Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Varaudu hinauspalveluiden ruuhkautumiseen

Yllättäen syntyvät, huonot ajokelit ruuhkauttavat hinauspalvelut nopeasti. Edellinen hinauspalvelut yllättänyt ruuhkahuippu osui helmikuun alkuun, jolloin nopeasti heikentynyt keli johti satojen autojen joukkokolareihin. Samanlaista ruuhkaa ei ole odotettavissa, mutta on suotavaa selvittää etukäteen hinauspalvelu reitin varrelta, jos liikkuu autolla yllä mainituilla alueilla.

Lisätietoja Ilmatieteen laitokselta

Ajantasaiset sääennusteet löydät helpoiten Ilmatieteen verkkosivuilta tai soittamalla palvelevalle meteorologille numeroon 0600 1 0600 (3,98 e/min + pvm). Palveleva meteorologi on tavoitettavissa vuorokauden ympäri sekä arkisin että viikonloppuisin.

Asiasanat: ,

Kategoria: Ympäristö | RSS 2.0 | Jätä kommentti | trackback

Ei kommentteja

Kommentoi


Lisää tiedote